Skrevet af Karsten Jensen Publiceret

Jord og muld tilbage? 6 hjemmeprojekter du kan bruge jord og muld til

Har du lige afsluttet et større haveprojekt derhjemme i baghaven, og står tilbage med en portion jord og muld som du ikke lige ved hvad du skal bruge til? Der er jo ingen grund til at smide din jord og muld ud, hvis du i stedet kan bruge det til et andet formål. Men til hvad? Læs videre her, og se 6 hjemmeprojekter som du kan bruge jord og muld til.

1. Opfyldning af huller

Der kan til tider opstå pludselige huller i ethvert landskab, og dette gælder såmænd også din have – og det er uanset om du befinder dig i Nord-. Syd- eller Vestsjælland. Pludselig huller opstår, når overfladejorden bliver tungere end det nederste lag – hvilket i værste fald vil få jorden til at ”styrte sammen”, og resultere i et hul i græsplænen. Hvis du skulle være så uheldig at stå med dette problem på hænderne, så findes der nu en løsning. Du skal nemlig blot fylde hullet med din overskydende jord og muld, og vupti; problemet er nu endegyldigt blevet løst.

2. Hævning af havens bede

Din ekstra jord og muld vil desuden også være perfekt til at lave hævede bede i haven. Et hævet bed ser nemlig utroligt flot ud, og vil være med til at give din have et langt mere unikt og ikke mindst smukt udseende. Og hvis du nu ikke lige skulle have nok jord og muld til at klare hele opgaven, så kunne du f.eks. bruge  den handy prisberegner hos grusogaffald.dk til at bestille lige præcis den rigtige mængde til dine bede. Din næste sending jord og muld kan bestilles her (leverer til hele Sjælland).

4. Giv dine træer ekstra næring

En yderligere måde at bruge din resterende jord og muld på, er at komme det omkring træerne i din have. Den helt store fordel ved at gøre dette er, at du nu vil kunne give dine træer en kæmpe vitaminindsprøjtning, idet jorden og mulden er sprængfyldt med en masse næringsstoffer, som dine træer bestemt vil tage imod med åbne arme. Derudover vil jorden og mulden også hjælpe dine træer med at holde på fugten, så de kan tage sig allerbedst ud hele året rundt.

5. Tilføj jord og muld til din kompost

Overskydende jord og muld er desuden også helt perfekt at bruge i komposten i baghaven. Enhver kompost har nemlig behov for både grønne og brune elementer, hvor jord og muld selvfølgelig spiller rollen som det brune element – og dine grøntsags- og frugtskræller vil være det grønne element. Ved at tilføje jord og muld til din kompost, så vil du nu kunne dyrke den allermest potente blanding, der vil få planterne i din have til at strutte af liv og vækst.

6. En pænere græsplæne

Sidst men ikke mindst, så vil din resterende jord og muld være særdeles velegnet  til at udjævne din ujævne græsplæne. Du skal blot komme jorden og mulden på den ujævne del, rulle den ud og afslutte processen med at så nye græsfrø på området. Resulatet bliver således en jævn og ufattelig smuk plæne, der helt sikkert vil gøre alle dine naboer grønne af misundelse.