Posted By Karsten Jensen Posted On

På rejse i Corona-tiden? 4 ting du skal huske

Skal du langt om længe ud at rejse efter et temmelig usædvanligt år i coronaens tegn? Hvis svaret er ja, så er dette selvfølgelig rigtig gode nyheder. Når dette så er sagt, så byder udlandsrejser anno 2020 desværre også på en lang række nye udfordringer, der gør det hele en hel del mere vanskeligt. For at gøre din kommende rejse med corona i baggagen en smule nemmere, så vil vi her gerne give dig 4 ting som du helt sikkert skal huske inden rejsen mod nye og spændende horisonter.

1. Sæt dig ind i de forskellige sikkerhedsregler

Det allerførste man som rejsende i 2020 skal gøre inden afgang, er naturligvis at sætte sig godt og grundigt ind i samtlige regler og love, der gælder med hensyn til corona rejser. Alting har nemlig forandret sig markant i løbet af de sidste mange måneder. Og her drejer det sig ikke kun om at kontrollere reglerne i lufthavnene, men såmænd også dit hotels regler i forbindelse med desinficering eller personlig afstand. Du kunne f.eks. starte med at sætte dig ind i de mest grundlæggende corona rejse regler allerede nu ved at besøge disse handy rutevejledninger på um.dk.

2. Blev tjekket af din læge inden afgang

Det næste du nu skal gøre er at bestille tid hos din læge, så du kan få et helbredstjek. Bed f.eks. også din læge om at give dig en influenzavaccine, der muligvis ikke vil beskytte dig mod at blive smittet med corona under rejsen, men som snarere har til formål at forhindre yderligere belastninger på det lokale sundhedssystem i dit destinationsland i en allerede hårdt presset periode. Og nok vigtigst af alt skal du sørge for at blive testet for coronavirus ca. 24 timer inden afgang, så du er 100% sikker på at du vil være i stand til i det hele atget at tage af sted.

3. Hav planlægningen i orden

Selvom det måske ødelægger noget af din rejses spontanitet, så anbefaler vi alligevel på det kraftigste at du planlægger alle aktiviteterne under din rejse ned til den mindste detalje. Når det kommer til corona rejser, så vil det nemlig være alt for uansvarligt at overlade tingene til tilfældet eller ukendte faktorer. Tjek derfor de lokale restauranter, seværdigheder og (igen) regler, så du ikke udsætter hverken dig selv eller din familie for unødvendig risiko. Et godt tip ville her være at downloade nogle relevante corona-apps, der netop vil være i stand til at oplyse dig om alt du, som du har behov for at vide. Husk desuden at du medbringer rigeligt med håndrens, sikkerhedsbriller og ansigtsmasker med filter, når tiden endelig kommer til at pakke kufferten.

4. Ombord på flyet

Når du så til slut endelig sidder i flyet, så anbefales det at du som det første rengør dit armlæn og bord med håndsprit eller vådservietter allerede inden afgang. Dernæst skal du for så vidt muligt forsøge at afholde dig fra at spise ombord på flyet, medmindre der selvfølgelig er tale om en længere flyrejse – bare for en sikkerheds skyld.

God rejse!