Posted By Karsten Jensen Posted On

Nyt tøj til børnene? 4 ting du skal huske, når du køber børnetøj

At være forælder kommer som bekendt med en stor mængde ansvar og forpligtelser med i handlen. Børnene skal jo både have mad, drikke og ikke mindst en masse kærlighed og pleje hver eneste dag, og ikke mindst tøj på kroppen. Især når det kommer til børnenes beklædning kan det lynhurtigt gå hen og blive temmelig kompliceret, og netop af denne grund vil du uden tvivl få meget ud af at læse denne lille artikel. For her får du nemlig 4 ting som du altid skal huske inden du køber børnetøj.

1. Vælg altid en god kvalitet

Kvaliteten er nok noget af det første du skal have i baghovedet, når du køber børnetøj til ungerne. Dette skyldes nemlig børns noget mere følsomme hud, der lynhurtigt kan blive irriteret når den kommer i kontakt med syntetiske materialer i en dårligere kvalitet. Det anbefales derfor altid at du vælger et bomuldsmateriale til dine børns tøj.  Bomuld er nemlig et naturprodukt, der typisk ikke vil indeholde skadelige stoffer og samtidigt vil lade huden ånde.

2. Vask tøjet inden første brug

Når du så har fundet det helt perfekte tøj til dine børn, så er det nu rigtigt vigtigt at du sørger for at komme det en tur i vaskemaskinen inden det bruges for første gang. Børnetøj skal nemlig behandles på fuldstændigt samme måde som f.eks. nye håndklæder og sengetøj. For når du vasker tøjet, så vil det værste snavs og overflødige farvestoffer nemlig blive renset væk, og tøjet vil nu være langt mere behageligt for dine børn at bære.

3. Få styr på størrelsen

Du mener måske at du kender dine børns størrelse som din egen baglomme. Ikke desto mindre kan størrelserne alligevel variere temmelig meget, alt efter hvilket tøjmærke du vælger. En størrelse Small er nemlig ikke altid en entydig betegnelse, så sørg derfor altid for at børnetøjet kan enten ombyttes eller returneres – og især hvis det drejer sig om et netkøb, hvor man jo netop ikke kan prøve om tøjet rent faktisk passer. Hvis du er bare den mindste smule i tvivl om hvilken størrelse børnetøj du skal vælge, så vil det bestemt ikke være en ringe idé at købe tøjet i en enkelt størrelse større. Det er trods alt nemmere at have noget tøj, som dine børn vil kunne bruge på et senere tidspunkt end at skulle bytte tøjet til en større størrelse.

4. Lyt til dine børn

Sidst men ikke mindst, så er det naturligvis altid rigtigt vigtigt at du lytter til dine børns ønsker, når det kommer til deres børnetøj. Børn er jo individer på samme måde som alle os andre, hvilket man som forælder til tider kan komme til at overse. Så hvis dine barn er så store at de er i stand til at give udtryk for deres mening, så vil det nu være en rigtig god idé at tage dem med til råds. På denne måde vil du nemlig være langt mere sikker på, at du vælger det rigtige børnetøj til dem.