Skrevet af Karsten Jensen Publiceret

Spar penge og skån miljøet med en luft til vand varmepumpe

Der kan være mange fordele ved at varme dit vand op med en luft til vand varmepumpe, og to af de allerstørste er, at du både sparer din pengepung og miljøet for unødvendig belastning. Er du i tvivl om, hvorvidt det kan svare sig for dig at investere i en luft til vand varmepumpe, så kan du læse mere om at have en luft til vand varmepumpe her.

Spar en stor del af dit varmeforbrug

Det er svært at vide på forhånd, præcis hvor meget en luft til vand varmepumpe kan spare dig for, og det afhænger af flere ting. For eksempel handler det om, hvilken varmekilde du bruger nu, og hvor godt isoleret dit hjem er. Men har du for eksempel oliefyr eller gasfyr, estimerer SparEnergi og Energistyrelsen, at det er muligt at spare helt op til 50% af dit varmeforbrug, når du skifter dit fyr ud med en luft til vand varmepumpe. Der er endnu mere at spare, hvis din bolig er godt isoleret, og du også har gulvvarme, for i dette tilfælde kan du faktisk være heldig at spare helt op til 70% af dit varmeforbrug, når du skifter til en luft til vand varmepumpe. Helt konkret vil du bedst kunne mærke det på budgettet, hvor en stor post bliver væsentligt mindre, men miljøet vil også takke dig i sidste ende, fordi du gør det en tjeneste.

En luft til vand varmepumpe holder længe

Det er ikke kun i forhold til varmeforbruget, at en luft til vand varmepumpe kan spare både penge og spare miljøet. For en luft til vand varmepumpe kan nemlig også holde længe, og en langtidsholdbar løsning betyder også, at der går længere tid, før der skal bruges ressourcer og transport på at levere en ny luft til vand varmepumpe til dit hjem. Når du får installeret din luft til vand varmepumpe, kan du altså roligt læne dig tilbage og nyde, at du giver både dig selv og miljøet en hjælpende hånd.

Det er ikke svært at få en luft til vand varmepumpe installeret

Rigtig mange vælger i dag at få installeret en luft til vand varmepumpe, og det skyldes, at de er simple at installere i forhold til et traditionelt jordvarmeanlæg. Og selvom et jordvarmeanlæg er meget effektivt, så er de fleste nyere luft til vand varmepumper også særdeles effektive – faktisk så effektive, at de kan måle sig med et jordvarmeanlæg.

Er du blevet nysgerrig på at installere en luft til vand varmepumpe i dit hjem, så kan du finde et bredt udvalg af modeller hos NovaSolar. På deres hjemmeside novasolar-webshop.dk kan du også læse mere om, hvordan en luft til vand varmepumpe fungerer, og hvordan du vælger den rette model. Du kan også altid kontakte NovaSolar, der altid har eksperter, der sidder klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig på rette vej, så du kan komme til både at spare penge og hjælpe miljøet med din nye luft til vand varmepumpe.