Posted By Karsten Jensen Posted On

Billig maling: Sådan finder du god, billig maling

Er du på udkig efter billig kvalitetsmaling? Hvis svaret er ja, så handler det nu om at holde tungen lige i munden. For både på internettet og i de fysiske butikker vrimler det nemlig med billig maling. Det eneste problem er desværre, at der er en rigtig god grund til at langt størstedelen af de billige malinger er så billige som de rent faktisk er. Grunden til dette er naturligvis, at kvaliteten oftest og på ingen måde kan hamle op med den billige pris – altså indtil nu. For i denne artikel vil vi nu vise dig hvordan du finder kvalitetsmaling til en pris, som du bestemt ikke vil have noget imod.

1. Køb din maling på nettet

Selvom du muligvis nok er klar over dette, så bør det alligevel for en sikkerheds skyld nævnes. Det kan nemlig i langt de fleste tilfælde absolut betale sig at købe din maling online. Et online firma vil jo nemlig typisk ikke have behov for at betale husleje og lønninger i forbindelse med en fysisk butik, og dette gør det faktisk muligt for det pågældende firma at presse deres priser helt i bund – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Når dette så er sagt, så er det selvfølgelig ikke nok blot at vælge en hvilken som helst hjemmeside for at finde billig kvalitetsmaling. Dit valg af forhandler bør nemlig afhænge af kvaliteten på deres sortiment, hvilket bringer os videre til det næste punkt på denne lille liste.

2. Lær din maling bedre at kende

For at kunne bedømme om en billig maling nu også er i en god kvalitet, så anbefales det på det kraftigste at du sætter dig en smule ind i de forskellige aspekter, der er med til at gøre en maling til en kvalitetsmaling. Og her skal du sikre dig at en potentiel maling indeholder:

  • Tilstrækkeligt med bindemiddel (mindst 5%, men helst op til 50%).
  • Tilstrækkeligt med pigment (et sted mellem 10-30% pigment er at foretrække).
  • Så få opløsningsmidler som overhovedet muligt (hvis muligt skal du altid vælge en vandbaseret maling).
  • Færre fyldstoffer (maling i dårlig kvalitet vil oftest anvende fyldstoffer som erstatning for pigment).
  • Så få miljøskadelige ingredienser som overhovedet muligt.

For at blive en smule klogere på hvilke kvalitetskrav din maling, så kan du også prøve at klikke på det følgende lin, der vil gå lidt mere i dybden om hvordan du rent faktiske finder en god billig maling.

3. Vælg den rigtige maling

Sidst men ikke mindst, så skal du naturligvis ikke bare købe den første og bedste billige kvalitetsmaling. Der findes nemlig en lang række forskellige malinger, der hver især er velegnet til helt specifikke formål. Der er jo trods alt ikke meget ved at anvende indendørs vægmaling til facaden udenfor eller f.eks. træmaling til dit gipsloft. For uanset hvor god kvaliteten er, så vil en maling naturligvis ikke give dig et tilfredsstillende resultat, hvis den påføres en forkert overflade. Spørg derfor din netforhandler til råds, så i sammen kan finde det bedste match til netop dit projekt.