Posted By Karsten Jensen Posted On

Hvordan bruger man et whiteboard? 6 måder at bruge det i en præsentation

Uanset om du er ved at forberede en præsentation på arbejdet eller skolen, så er et whiteboard ganske enkelt et suverænt værktøj til at få jobbet klaret på en overbevisende måde. Når dette så er sagt, så er det desværre ikke alle der udnytter deres whiteboards fulde potentiale – hvilket utvivlsomt er en kæmpe skam. Derfor får du i denne artikel de følgende 6 tips til at gøre din næste præsentation til en vaskeægte succes.

1. Hav styr på din håndskrift

Der findes ikke meget der er mere distraherende end at skulle bøvle med at læse skriften på et whiteboard under en  præsentation, når det i stedet jo helst skulle handle om det der bliver sagt under præsentationen. Sørg derfor for at du øver dig en smule i din skoleskrift, så du altid er sikker på at få dit budskab igennem – og samtidigt fastholder dine lytteres opmærksomhed.

2. Overvej at anvende diagrammer

Men en præsentation er dog andet end blot skrift på et whiteboard, der desværre ofte kan få dine lyttere til at miste koncentrationen. For at peppe det hele lidt op, så vil det bestemt ikke være en ringe idé at anvende nogle diagrammer i din præsentation. Der er nemlig noget over diagrammer som ord ganske enkelt ikke kan. Hvis du derfor forstår hvordan du kan anvende diagrammer på dit whiteboard, så vil du nu være langt mere sikker på at kunne fasholde dit publikum.

3. Brug farvede whiteboard tusser

Selv det mest interessante emne med den smukkeste skrift og de bedste diagrammer kan i sidste ende komme til at blive en smule tørt. For at forhindre udbredt kedsomhed under præsentationen, så anbefales det bestemt at du tager nogle whiteboard tusser i forskellige farver i brug. farvede whiteboard tusser er nemlig i stand til at producere fantastiske visuelle effekter, og ikke mindst highlighte nogle af kernebegreberne i din præsentation.

4. Skriv ikke for småt

I dette punkt vil vi nu ganske kort vende tilbage til din skrift på whiteboardet. Det siger måske sig selv, men det er selvfølgelig vigtigt at folk rent faktisk kan læse din smukke skrift. Sørg derfor for at skrive dine nøglepunkter i en størrelse, som selv dem på bagerste række kan læse.

5. Brug adskillige whiteboards

Nu hvor du er ved at blive ekspert i at bruge et whiteboard, så vil det ofte være en god idé at tage mere end ét whiteboard i brug under præsentationen. Dette er især en nyttig tilgang, hvis du præsenterer adskillige koncepter under din præsentation. Du vil nemlig hurtigt opdage, at al den ekstra plads som du får mere adskillige whiteboards vil være absolut guld værd under din præsentation.

6. Undlad at slette

Sidst men ikke mindst, så bør du som tommelfingerregel afholde dig fra løbende at slette dit whiteboard under præsentationen. Der findes nemlig ikke noget værre for dine lyttere end hvis du sletter nogle vigtige punkter, som dine tilskuere nu ikke lige har nået at skrive ned. Blot endnu en grund til at arbejde med adskillige whiteboards.

Få alle dine whiteboard behov dækket ved at besøge display.dk.