Posted By Karsten Jensen Posted On

Kreative idéer til børn: Leg, hobby og sjov

December er som bekendt over os igen, og vi danskere (såvel som resten af verden) må jo nok forberede os på en lidt anderledes jul i 2020 end vi er vant til. Når dette så er sagt, så er december og julen stadigvæk en dejlig tid der står i familiens tegn med masser af dertilhørende hygge. Faktisk er denne sidste måned i året perfekt til at sætte ungerne til en masse sjove og kreative projekter – enten alene eller sammen med dig. Derfor får du her 4 stensikre kreative idéer til børn, som bestemt vil kunne bruges langt tid efter juleanden er blevet fordøjet.

1. Bag sammen med børnene

Denne første kreativ idéer til børn kommer nok ikke som den helt store overraskelse. Ikke destom mindre er denne klassiske aktivitet så god, at den selvfølgelig fortjener at blive nævnt igen. Der findes nemlig ikke meget der hygger, som f.eks. at bage nogle lækre julesmåkager sammen med børnene. At gå i køkkenet sammen med børnene er nemlig ikke blot en glimrende social familieaktivitet, men samtidigt også en fremragende måde at lære dine børn nogle nye grundlæggende evner.

2. Mindfulness tegning

Intet er mere hyggeligt på en blæsende kold December aften end at tegne sammen med børnene. Så hvorfor ikke investere i en af de mange flotte Mindfulness bøger, hvor man ganske enkelt skal farvelægge de smukke og komplicerede mønstre, som kan findes på hver eneste side. Lad derfor dit barn vælge hans/hendes yndlingsfarver, og så er det ellers bare i gang med at tegne. Dette vil ikke blot stimulere dit barns sans for farver, men samtidigt også udvikle de vigtige finmotoriske evner. Og hvem ved, måske kunne disse simple øvelser være begyndelsen på en helt ny interesse for at male og tegne, der nemt kunne vare resten af livet.

3. Lav jeres egen julepynt

Når det kommer til kreative idéer til børn, så er juletiden en oplagt mulighed for at lave noget flot julepynt sammen som familie. Hvad med at give jer i kast med de klassiske kræmmerhuse eller en smuk jule guirlande? Og hvis der er helt små børn i huset, så vil det være en glimrende løsning at sætte dem til at lave de gode gammeldags musetrapper i nogle flotte farver. Dette vil ikke blot give jeres julepynt et mere personligt præg, men vil samtidigt også være med til at give jer en masse hyggelige timer i hinandens selskab.

4. Mal sten fra stranden sammen med børnene

Sidst men ikke mindst, så kunne i også vælge at tage kold spadseretur en søndag eftermiddag på den nærmeste strand med det specifikke formål at hente en masse sten med hjem. Når stenene så er kommet med jer hjem, så kan i nu begynde at male dem i nogle flotte farver og mønstre. Prøv f.eks. at lade børnene male monsteransigter på stenene. Dette vil ikke blot være en af de bedste kreative idéer til børn, men vil samtidigt også se rigtigt godt ud på hylden, når malingen engang tørrer.